Tennis
Padel
Tennis
Padel

Inspiratiedagen voor clubs

Vanaf december is het weer zover: de start van de online Inspiratiedagen voor alle geïnteresseerde clubbestuurders! Met een gevarieerd programma willen we de clubs informeren en inspireren voor de start van het nieuwe tennis- en padelseizoen. Ontdek hieronder het gedetailleerd programma en schrijf je in voor één of meerdere inspiratiedagen

Inspiratiedag voor tennisclubs

6 december 2023

   

Inspiratiedag voor padelclubs

18 december 2023

 • 19u30: Introgesprek met Gijs Kooken en Dirk Gerlo
   
 • 19u40 – 20u15: Activatie van kinderen en jeugd door KidsPadel - door Stephanie Gassanova, projectmanager padel

  Nu de grote padelboom voorbij is en de padelsport terug op een normaler tempo verder groeit, is er ook specifieke aandacht nodig voor doelgroepen zoals kinderen en jeugd. Hoe kan je deze specifieke doelgroepen activeren op je club en wat kan de opstart van KidsPadel betekenen voor jouw club? Deze sessie toont good practices en zoomt in op succesverhalen van de opstart van KidsPadel op enkele clubs.

  Herbekijk de presentatie hier.
  Download de presentatie.
   
 • 20u15 – 20u45: Onderhoud en renovatie terreinen – door Christophe Verplanken, clubadviseur padel en Iwan ter Huurne, accommodatie adviseur

  Zijn jouw terreinen picobello in orde? Hier en daar roest, vuile ramen, of een laaghangend net? Misschien is jullie kunstgras bijna aan vervanging toe? In deze sessie heel wat praktische tips en tricks om de terreinen op jouw club mooi in orde te houden. 

  Herbekijk de presentatie hier.
  Download de presentatie
   
 • 20u45 – 21u15: Actieplan competitie padel 2024 – door Jessie Brouwers, manager padel

  In deze sessie krijg je een update over de sportieve werking van padel in 2024. We informeren je over de vernieuwingen rond de Padel Tour Junior tornooien, de CUPRA Padel Tour tornooien, teamcompetities en klassementen, én geven tips voor een bruisende competitiewerking op je club. 

  Herbekijk de presentatie hier.
  Download de presentatie

Inspiratiedag voor tennis en padel

16 januari 2024

 • 19u30: Introgesprek met Gijs Kooken en Sabine Appelmans
   
 • 19u40 – 20u40: Presentatie resultaten club- en ledenbevraging – door Laurent Chapelle, tennisraad

  We bouwen aan de toekomst. Dit najaar lanceerden we een grote club- en ledenbevraging. Hiermee willen we nieuwe uitdagingen vaststellen en samen met de clubs prioriteiten voor het toekomstig beleid 2025 -2028 bepalen. In deze sessie zullen de eerste resultaten worden toegelicht. 
   
 • 20u40 – 21u10: Panelgesprek rond de uitdagingen voor clubs en federatie in de nieuwe beleidsperiode 2025-2028

  In een panelgesprek toetsen we de uitdagingen die voortvloeien uit de club- en ledenbevraging onmiddellijk af met een aantal clubs. Wat nemen zij mee en hoe gaan zij aan de slag gaan met deze resultaten? 

  Herbekijk de presentatie hier.
  Download de presentatie.

Al ingeschreven voor webinar vernieuwde tornooimodule in Elit 2.0? 

12 december 2023

De voorbije jaren is hard gewerkt aan het overzetten van alle Elit-modules naar Elit 2.0. Vanaf midden januari schakelen we ook voor tornooien volledig over naar de vernieuwde module in Elit 2.0.
 
De nieuwe module biedt extra functionaliteiten, waardoor je tornooiorganisatie nog vlotter zal verlopen en er nog meer mogelijkheden zijn. Op dinsdag 12 december om 19u30 stellen we de vernieuwde tornooimodule in Elit 2.0 voor aan alle clubs en tornooileiders tijdens een online webinar. We tellen al 700 inschrijvingen. Ben jij hier nog niet bij? Schrijf je nu in voor het webinar
 
Heb je na het webinar nog vragen of wens je extra begeleiding? Geen zorgen, ons team staat klaar om je extra te ondersteunen en zorgt ervoor dat je vlot aan de slag kan! 

Infotheek clubbestuurders

Alle documenten

Heb je nog vragen?

Neem contact op met onze helpdesk via: 
 • elit@tennisenpadelvlaanderen.be 
 • Werkdagen van 8u30-16u30: 02 548 03 00 
 • Dringende hulp nodig na de kantooruren? Werkdagen van 16u30-21u00 en weekend van 9u00-21u00: 02/548.03.16