Tennis
Padel
Tennis
Padel

Leden aansluiten

Leden aansluiten, daar heb je als club alleen maar baat bij! Op die manier zijn je clubleden verzekerd bij sportongevallen en kunnen ze deelnemen aan wedstrijden en/of interclub.  

Sluit je leden aan

Alle clubs zijn verplicht om al hun leden jaarlijks aan te sluiten bij Tennis en Padel Vlaanderen via Elit.

De aansluitingsbedragen voor 2024 zijn:  
 • 8 jaar en jonger: € 8,41
 • 9 t.e.m. 18 jaar (junior): € 12,78
 • 19 t.e.m. 100 jaar (senior): € 19,47 
Leden die voor 01/12/2023 aangesloten werden, hebben nog tot 31/03/2024 een geldig lidmaatschap. Vanaf 01/12/2023 worden leden aangesloten voor 2024.

Ontdek hieronder alle praktische info over ledenaansluitingen:  

 • Eén lidmaatschap per speler 
  Elke speler/speelster mag maar één aansluiting bij de federatie hebben (bij Tennis en Padel Vlaanderen of AFT – De Waalse federatie). Je kan als speler/speelster aangesloten zijn bij verschillende clubs, maar je hebt slechts één hoofdclub. De hoofdclub is de club waarbij je in een bepaalds aansluitingsjaar het eerst een abonnement aanvroeg of de club die je als eerste manueel aansloot voor die periode.
 • Lidnummer 
  Elke speler/speelster krijgt een persoonlijk lidnummer waarmee hij/zij kan inloggen op de website of app. 
 • Nieuwe leden 
  Nieuwe leden zijn voor ons leden die echt nieuw zijn in je club. Spelers die op de ledenlijst stonden die afgesloten werd  in december, horen daar dus niet bij. Voor spelers die van AFT (Waalse federatie) overkomen vragen wij om dat in Elit aan te duiden en hun AFT-lidnummer en -klassement te vermelden. 
 • Heraansluitingen 
  Elke speler behoudt zijn lidnummer levenslang. Alle spelers die ooit al eens aangesloten werden, krijgen bij een heraansluiting dus exact hetzelfde lidnummer toegewezen.   
 • Verzekering 
  Tennis en Padel Vlaanderen heeft bij de verzekeringsmaatschappij Ethias een polis sportongevallen. Van zodra het lidmaatschap is aanvraagd via Elit, valt elk lid automatisch onder deze verzekering. Lees hier meer over deze verzekering!  

Wil je niet-heraangesloten leden of niet-leden warm maken om lid te worden op jouw club?

Gebruik hiervoor onze kant-en-klare tekst of pas gerust aan zoals je wilt!

Nood aan visuals bij deze boodschap? Ook die hebben we voor je klaar. Je kan deze gebruiken in jullie mailings, op de website, in de app en op sociale media. Je vindt ze terug in verschillende formaten:

-    Liggend (Facebook): tennis - padel
-    Vierkant (Instagram en Facebook): tennis - padel
-    Staand (Instagram stories): tennis - padel

Je kan via het mailplatform Spotler (en de link met Elit) ook je niet-heraangesloten leden maken. In deze handleiding lees je precies hoe.

Fiscale aftrek tennislessen en -stages

Voor deelnemers van sportkampen (jonger dan 12 jaar) kan je een fiscaal attest uitreiken. Dit attest bestaat uit 2 delen en kan je downloaden op internet. 
 • info over erkende instantie voor `opvang' 
 • info over het sportkamp (data + kostprijs per dag) 
Voor het eerste gedeelte moet je als club een erkenning krijgen van de gemeentelijke sportdienst. 

Attest mutualiteit

Spelers die een clubabonnementen aanvragen krijgen na betaling van het abonnement automatisch een link naar een attest voor de mutualiteit. Als de clubsecretaris een foto van zijn of haar handtekening oplaadt in Elit dan komt de handtekening automatisch op het attest. Met de handtekening van de secretaris aanvaardt iedere mutualiteit dit attest.

Heb je nog vragen?

Neem contact op met onze helpdesk via: 
 • elit@tennisenpadelvlaanderen.be 
 • Werkdagen van 8u30-16u30: 02 548 03 00 
 • Dringende hulp nodig na de kantooruren? Werkdagen van 16u30-21u00 en weekend van 9u00-21u00: 02/548.03.16