Tennis
Padel
Tennis
Padel

Tips voor je eigen sociale mediakanalen

Vandaag gebeurt er heel veel online. Website, nieuwsbrieven, app, Facebook, Instagram, YouTube, … Instagram is het nieuwe foto-album in de kast, WhatsApp is het nieuwe bellen. Wil je mensen aanspreken? Dan is het internet the place to be! 

Hieronder vind je handige tips & tricks om op een eenvoudige maar toch efficiënte manier ‘mee’ te zijn.

Zorg voor een overzichtelijke én up-to-date website

Je website is het visitekaartje voor potentiële leden. Zorg ervoor dat ze hun weg vinden naar jullie website én dat hij up-to-date is. Kijk na of hij ook op mobiele apparaten goed wordt weergegeven (mobile friendly dus).

Stuur nieuwsbrieven naar je leden

Je leden willen graag op de hoogte gehouden worden van wat er reilt en zeilt op hun favoriete club. Stuur regelmatig (bijv. maandelijks) een nieuwsbrief uit met de belangrijkste weetjes, activiteiten, to do’s, … 
Via Spotler, het mailingplatform voor clubs, kan je mooie nieuwsbrieven versturen. Via een synchronisatie met Elit worden je contacten dagelijks geupdated.

Gebruik de Tennis en Padel Vlaanderen app voor je club

Werkt jullie club al met onze app? Je kan er je nieuwsberichten én clubevents publiceren via Elit 2.0. Je kan zelfs een pushbericht versturen zodat de leden hiervan een melding krijgen op hun smartphone.
De app kent intussen meer dan 150.000 gebruikers!

Een beeld zegt meer dan woorden

Zowel op je website, nieuwsbrieven als sociale media spreken video of foto’s nog altijd het meest. Maak dus zeker gebruik van beeldmateriaal (waarvan je de toestemming hebt van de personen op de foto). 

Heb je geen foto’s die je kan gebruiken? Check deze gratis alternatieven dan zeker:

Maak makkelijk professionele visuals via Content Stadium

Wil je makkelijk én gratis leuke visuals maken voor je nieuwsbrief, website, app, social media, … ? Maak gebruik van Content Stadium, het platform dat we speciaal hebben opgezet voor onze clubs! Je maakt er héél eenvoudig visuals in verschillende formaten in de huisstijl van Tennis en Padel Vlaanderen of in de huisstijl van de club. Alle logo’s van de competities of projecten zijn er reeds opgeladen én er staan afbeeldingen gratis ter beschikking. Ook voor clubsponsors is hier een plaats voorzien om te pronken met hun logo!

Ook Canva.com (of de Canva app) is ook een geweldig platform om gratis ontwerpen te maken alsof je een échte designer bent. 

Wees actief op sociale media: try it out!

Sociale media-accounts beheren is tijdsintensief, dus je hoeft als club zeker niet op elk kanaal aanwezig te zijn. Je kan beter wat minder kanalen goed beheren dan te veel kanalen waar niets mee gebeurt. Dankzij deze tips trek jij binnenkort de aandacht van de sportievelingen in jouw buurt: 
  • Facebook, Instagram en YouTube zijn de belangrijkste kanalen voor clubs. Ben je er niet helemaal in thuis? Vraag raad aan ‘de jeugd’ op je club voor Instagram en schakel een 30/40’er in voor Facebooktips.
  • Post niet exact hetzelfde op meerdere kanalen.
    • Post regelmatig: max 3x per dag, minstens 2x per week. 
    • Zorg voor een mix van fun (70%) én informatie (30%).
  • Zorg voor mooie foto’s/video’s die beleving/emotie uitstralen of origineel en grappig zijn. 
  • Kies het juiste moment om te posten, nl. wanneer de meeste mensen online zijn (’s middags of ’s avonds). 
  • Nood aan ideetjes? Volg andere clubs en laat je inspireren.
  • Doe dit niet alleen: zorg voor iemand die het coördineert en verdeel het werk. Schakel zeker ook de trainers/tennisschool in om boodschappen mee te verspreiden of om mee te helpen. 

Maak WhatsApp-groepen aan

WhatsApp-groepen schieten als paddenstoelen uit de grond. Het werkt ook op de clubs heel efficient: maak een groep aan voor jeugspelers of competitiespelers en post je activiteiten erin. Maak een groepje met je trainers of met je leden. Je zal zien dat dit de snelste manier is om iedereen op de hoogte te houden.

Meer info?

Neem contact op via info@tennisenpadelvlaanderen.be of 02 548 03 00.