Tennis
Padel
Tennis
Padel

Ethias Start to Tennis

Wil je starten met tennis?

Leer alle basisslagen in de Ethias Start to Tennis lessen! Een voordelig en toegankelijk pakket voor jongeren vanaf 16 jaar en volwassenen. Via een korte Start to Tennis lessenreeks in kleine groepjes leer je niet alleen snel tennis spelen, maar ontmoet je ook nieuwe tennispartners op jouw niveau. Heb je alleen of samen met je partner of vrienden zin in een nieuwe sportieve uitdaging? 

Wat is Start to Tennis?

Stap per stap

Tijdens de Start to Tennis lessen leer je verschillende progressievormen. De trainer maakt keuzes afhankelijk van wat de starter kan en hoe hij evolueert.

Niet duur

De tennislessen worden gegeven in groepsverband (4-8 personen). Daardoor kunnen democratische prijzen gehanteerd worden. Bovendien ben je als Start to Tennisser in eerste instantie niet verplicht om clublidgeld te betalen, toch word je aangesloten en ben je verzekerd bij Tennis Vlaanderen. Je hoeft pas na het startpakket te beslissen of je lidgeld wilt betalen.

Wat heb ik nodig?

  • De dresscode op de court: comfortabele en beweeglijke sportkledij
  • De juiste schoenen zijn belangrijk op het tennisveld. Als je nieuwe sportschoenen aanschaft, vraag je best in je club met welke zool er gespeeld mag worden. Dat is belangrijk om het terrein niet te beschadigen, maar ook om kwetsuren te voorkomen.
  • Tennisclubs beschikken meestal over rackets die je kan gebruiken om te starten. Wil je nadien het geschikte racket aanschaffen? Vraag dan advies aan je trainer of de sportwinkel in je buurt. 
  • Op de club worden ballen voorzien tijdens je lessen. 

Verzekerd tegen sportongevallen

Start je met tennis? Zorg dan dat je verzekerd bent tegen sportongevallen. Je tennisclub is verplicht om je in te schrijven bij Tennis Vlaanderen, waardoor je automatisch verzekerd wordt. Check dit altijd even voordat je begint. Lees meer over onze Ethias sportongevallenverzekering.

Geniet van de gezellige sfeer op de club 

Elke Start to Tennisclub organiseert leuke speelmomenten met andere starters en de mogelijkheid tot vervolglessen, waar ook meer gevorderde spelers aan deelnemen. Voor meer informatie kan je best je club contacteren.

Tijd voor meer uitdaging? Speel competitie op jouw maat! Iedere tennisser wil zich wel eens meten met een tegenstander van hetzelfde niveau in de Tennis Tour. Lees er alles over via deze link

Let’s go for it!

Hoe kan ik starten met tennis?

  • Via `Zoek een club' kan je een club vinden in jouw buurt. Zij helpen je graag verder! Aan de hand van de zoekcriteria kan je specifiek zoeken op de criteria die voor jou belangrijk zijn. 
  • Bekijk het startersaanbod van clubs in jouw buurt via nextlevelopdegravel.be!

Meer info?

Neem contact op via info@tennisvlaanderen.be of 02 548 03 00.