Tennis
Padel
Tennis
Padel

Tornooien G-tennis

Doe jij mee aan een G-tennis tornooi in jouw buurt? 

Tennis is een sport die veel mensen aanspreekt, ook mensen met een beperking. G-tennis is de verzamelnaam voor elke vorm van tennis van personen met een beperking, kwetsbaarheid of chronische aandoening.

Onze clubs organiseren tornooien op maat van G-sporters. Doe mee aan het circuit op jouw maat:

Tornooien VE-tennis

Tennis Vlaanderen organiseert, i.s.m. een competitiemanager VE-tennis, jaarlijks een 10-tal recreatieve dagtornooien voor jong en oud met een verstandelijke beperking. Ook spelers met autismespectrumstoornissen en spelers met een fysieke beperking (niet rolstoelgebonden) kunnen deelnemen. Spelers worden ingedeeld op niveau, zelfs startende G-tennissers kunnen reeds deelnemen! Plezierbeleving en enthousiasme staan voorop. Ben je een veelspeler? Dan ontvang je na 5 deelnames een leuk geschenk! 

Belgian Wheelchair Tennis Tour

Tennis Vlaanderen en AFT (de Waalse tennisfederatie) organiseren, i.s.m. een competitiemanager, jaarlijks 12 roltoeltennis tornooien. Gedurende een volledige dag worden verschillende wedstrijden gespeeld. Tijdens het jaarlijkse Belgisch Kampioenschap wordt het seizoen afgesloten. 
 

Internationale tornooien

ITF organiseert internationale rolstoeltennistornooien, waaronder de meest gekende gekoppeld zijn aan de Grand Slam tornooien en de Masters.

In Vlaanderen gaan jaarlijks een 2-tal internationale Rolstoeltennis tornooien door: 
Alle documenten

Meer info?

Neem contact op via info@tennisvlaanderen.be of 02 548 03 00.