Tennis
Padel

Regionieuws Oost-Vlaanderen

Padel Interclub Finals: triomf voor Padel 4U2 in hoogste reeks, ook Hof ter Burst in de prijzen (29/06/2023)

Op de Padel Interclub Finals op TC Oase in Kessel veroverden twee Oost-Vlaamse teams de Vlaamse titel. Padel 4U2 deed dat in de hoogste reeks P1000, Hof ter Burst won in de reeks P500.

Winnen in de hoogste reeks betekent dus dat Padel 4U2 zich het sterkste team van Vlaanderen mag noemen. In finale haalde Padel 4U2 (foto) het met 3-1 van het Antwerpse Gym Olympiade. In finale kwamen Nick Braet, Isaac Huysveld, Mateo Torres, Florian Vandelanotte en Kobe Vandelanotte voor Padel 4U2 in actie. In kwart- en halve finale kon het team ook rekenen op Andy De Bruijne.

Met Hof ter Burst veroverde nog een tweede Oost-Vlaams team de Vlaamse kroon. In de reeks Padel Open 500 ging Hof ter Burst in finale met 4-1 over Alken. Voor Hof ter Burst kwamen Matthias Van Belle, Jorn Vande Moortele, Jordy De Block, David Fromont, Zian Vanderstappen en Thomas De Baerdemaeker in actie. 

‘Oldies’ van Kon. Deinze TC plaatsen zich voor de halve finale in topreeks P1000 (23/05/2023)

In de topreeks P1000 kwam Koninklijke Deinze TC in de voorjaarscompetitie Padel 2023 met liefst drie teams in actie. Deinze B van kapitein Alexander De Cuypere kon zich na een derde plaats in de poule net niet plaatsen voor de eindronde. Deinze A van kapitein Ief Nollet en Deinze C met Stijn Vanderkimpen als kapitein geraakten wel in de eindronde.

Het voorbije weekend werkten beide teams in eigen huis de kwartfinale af. Het duel tussen Deinze A en TC Mol A werd een nagelbijter. Eindstand: 3-3, 8-8 in sets én 90-90 in games. In dat geval is het vijfde duel beslissend en daarin verloren Philip De Vetter en Xander Veys met het kleinste verschil van Joris De Weerdt en Yves Toussaint: 7-6, 3-6, 10-8. Heel veel pech dus voor het team van Ief Nollet.

Beter verging het de ‘oldies’ van Deinze C. Zij rekenden vlot af met Arenal Brugge B (6-0). Het waren Alexander De Cuypere, Pablo Franco Duran, Jos Geerinck, Jan Stilten, Peter Ost en Frank Duyck (van links naar rechts op de foto) die in kwartfinale in actie kwamen. Zaterdag speelt Deinze C voor een plek in de Vlaamse Schweppes Padel Interclub Finals de halve finale op de banen van Padel 4U2 Gent.