Tennis
Padel
Tennis
Padel

Wat is Padel?

Wat is padel?

Padel is nog een relatief nieuwe sport, maar is in no-time ontzettend populair geworden. Deze racketsport is er voor iedereen die zin heeft in fun, rally, uitdaging, energie, een sociale gebeuren, ... De sport wordt 2 tegen 2 gespeeld op een rechthoekig terrein omgeven door kooi/hekstructuur en met in het midden een net.  

Ontstaan in Mexico in 1969

Algemeen wordt aangenomen dat de sport ontstaan is in Mexico waar Enrique Corcuera als eerste een padelterrein bouwde. In eerste instantie was dit echter niet de bedoeling. Enrique Corcuera wilde eigenlijk een tennisterrein in zijn tuin, maar wegens ruimtegebrek bedacht hij zijn eigen spel dat uiteindelijk ‘padel’ werd.  

Van Mexico naar Spanje 

Via de Spaanse Prins Alfonso de Hohenlohe, een vriend/verre family van Enrique Corcuera, werd padel meegenomen van Mexico naar Spanje. In 1974 werd de eerste Europese Padel club opgericht in Marbella. De sport won echter drastisch aan populariteit door promotie van publieke figuren zoals koning Juan Carlos & Manolo Santana (voormalig Wimbledon winnaar). 

Padel in Vlaanderen  

In Vlaanderen was Herentalse Tennisclub de eerste club die padelterreinen aanlegde in 2003. Het idee kwam van de eigenaar van de club die in Spanje had gewoond. De club had 2 terreinen waarrond betonnen muren waren gezet. Padel was in deze tijd echter nog zeer ongekend in Vlaanderen, en de terreinen werden dus niet vaak gebruikt. 

In 2012 opende Padel 4U2 in Gent als eerste volwaardige padelclub in Vlaanderen. In 2015 stapten Padelclub Brugge (nu Arenal Brugge) en Padel on the Beach Westende (nu Golden Point) mee in het padelverhaal. Sinds 2016 neemt Tennis en Padel Vlaanderen de werking van de padelsport op en intussen kan je al op meer dan 300 clubs padel spelen in Vlaanderen. 

Ben jij de ideale prooi van de kooi?

Een racket, padelschoenen, een koker padelballen een leuke outfit en vooral heel veel goesting. Meer heb je niet nodig voor een potje padel. Heb je massa’s ervaring of houd je voor de eerste keer een racket vast? Ga je ronduit voor de overwinning of geniet je meer van een spelletje voor de fun? Padel is er voor iedereen, écht! De slagen en de spelregels zijn makkelijk aan te leren door jong en oud, waardoor elk spel een leuke uitdaging is voor sportievelingen op elk niveau. Bekijk ons aanbod voor starters en Certina Start to Padel op een club in buurt, en verwacht je aan een heel wat spannende rally’s. 
Kinderen
Ben je op zoek naar een toffe en uitdagende sport voor je oogappel(s)? Schrijf ze in voor KidsPadel! Kinderen zijn al welkom vanaf vijf jaar en leren spelenderwijs de sport kennen. Er zijn ook heel wat clubs die leuke padelkampjes aanbieden in de vakanties. Ontdek snel het volledige startersaanbod van padelclubs in je buurt en schrijf je kinderen in voor een superleuke ervaring!
Jeugd
Op zoek naar dé ideale activiteit met vrienden? Start met padel en combineer sport met plezier op én naast het terrein. Ontdek snel de startersactiviteiten voor jongeren op een padelclub in je buurt en kom je samen met je vrienden uitleven in de kooi! Ga je binnenkort op kot? Check dan ook het studentenaanbod van de clubs in de buurt.
Volwassenen
Stress op het werk? Rushen van hier naar daar? Klinkt bekend! Maar gelukkig is er padel: de ideale ontspanning met een combinatie van sport en plezier! Ontdek het Certina Start to Padel aanbod op een club in je buurt en leer alle basics, tips en tricks voor spannende rally’s. Trommel je vrienden of collega’s op en geniet wekelijks van fun op en naast het terrein! 
Senioren
Wie denkt dat padel alleen voor de jeugd is, slaat de bal goed mis! Padel, da’s iets voor iedereen. Ben je al een jaartje ouder? Op het padelterrein blijf je gezond en actief. De gezelige babbel achteraf is mooi meegenomen. Ontdek het Certina Start to Padel aanbod op een club in je buurt

Maak kennis met padel via een Certina Start to Padel event

Altijd al willen proeven van de hippe sport padel? Zin om vliegend van start te gaan met een les begeleid door gediplomeerde trainers? Schrijf je dan in voor één van onze Certina Start to Padel Events in jouw buurt: 
Datum
Club
Info
13/04/2023
TC Kromveld
Reeds afgelopen
25/05/2023
Bell Padel
Reeds afgelopen
10/06/2023
MVP Padel
Reeds afgelopen
29/06/2023
TC Rumbeke
Reeds afgelopen
10/08/2023
Borgerweert
Reeds afgelopen
Oktober / november
TBC

Meer info?

Neem contact op via info@padelvlaanderen.be of 02 548 03 00.