Tennis
Padel
Tennis
Padel

KidsTennis

KidsTennis, iets voor jouw kind?

Maar liefst 35.700 jonge tennissers spelen regelmatig tennis in Vlaanderen. Niet onlogisch, want tennis is er voor iedereen! Heel wat clubs bieden KidsTennis-lessen aan, da’s plezier verzekerd!

De ultieme tennisbeleving op maat 

Kinderen leren al spelend tennissen, stap voor stap, van tennisspelletjes tot echt tennis spelen met en tegen elkaar. Sommige clubs starten reeds met een aanbod vanaf 3 jaar, bij andere clubs is dat iets later. De prijzen verschillen van club tot club. Kostprijs voor groepstrainingen zijn een stuk goedkoper en met een uurtje training per week en regelmatig spelen, behaal je al snel een niveau voor levenslang tennisplezier. Kinderen worden in team bij elkaar geplaatst en maken snel nieuwe vriendjes. Een geschenk voor het leven!

5 KidsTenniskleuren, voor elk niveau! 

KidsTennis werkt met 5 vaardigheidsniveaus die telkens een andere kleur hebben: wit, blauw, rood, oranje en groen. Kinderen leren stap voor stap tennissen op een aangepast terrein met een ander type bal. 
 • Wit (3-5 jaar)

  In deze kleur gaan kinderen op een plezierige manier bewegen en spelen in een tenniswereld. Een goede én vooral leuke voorbereiding op de verdere tennisontwikkeling. We gebruiken verschillende balsoorten (ballonnen, mousse ballen, …).  

 • Blauw (5-7 jaar)

  In Blauw beleven we het eerste tennisplezier dankzij toffe basisoefeningen met de rode softbal. Kinderen spelen op een kleiner aangepast terrein (2,75m op 8,23m) over de breedte van het enkelterrein.

 • Rood (7-9 jaar)

  De tennisbewegingen worden groter: we leren een échte tennisslag! De focus ligt op veel spelen en de eerste stapjes in wedstrijd spelen. Kinderen spelen over de breedte van het dubbelterrein (5,5m op 11m) met de rode softbal. 

 • Oranje (9-10 jaar)

  De tennistactiek wordt belangrijker: je leert diep en breed spelen. Dubbelspel en de bovenhandse opslag komen aan bod. Kinderen spelen op een korter en smaller terrein (18 m) met de oranje softbal. 

 • Groen (10-12 jaar)

  Je kind oefent verder op mentale vaardigheden, tactiek, techniek en conditie. De slagen verfijnen en je gebruikt de groene overgangsbal. Kinderen spelen op een 21m-terrein, een verkorte versie van de volledige lengte van het terrein. Na Groen is je kind helemaal klaar om met een échte gele bal op een volledig terrein te spelen. 

Conditie 

Conditie heeft als doel om spelers vaardiger te maken als tennisspeler. Wanneer een speler coördinatief en fysiek wordt geprikkeld, heeft dit een positief effect op zijn capaciteiten als tennisspeler. 

Conditie in Blauw en Rood

In Blauw en Rood wordt gesproken van `spelend leren'. De drills omvatten veel spelvormen wat het voor de kinderen echt fun maakt. Niet alleen de inhoud is belangrijk, maar ook de manier waarop.
Het woord `FUNdamentals' omschrijft goed waar het in Blauw en Rood om gaat: het ontwikkelen van algemene functionele bewegingsvaardigheden op een toffe manier!

Conditie in Oranje en Groen

Vanaf Oranje begint functionele coördinatietraining een andere vorm te krijgen, aangezien op deze leeftijd kan worden gestart met "leren trainen". De spelers zijn rijper om meer individueel en complexer te werken. Ook kan er bij deze leeftijdsgroep meer ingeslepen worden en op een hoger tempo gewerkt worden.
Vanaf Groen bouw je verder op de geleerde en ontwikkelde vaardigheden van Oranje. Vanaf nu kan je meer doorgedreven en gespecialiseerd werken.

Tennis is leuker als je wedstrijden speelt!

Naast uitdagende trainingen, kunnen kids ook veel plezier beleven in onze jeugdcompetities. Heeft je kind zin in recreatieve wedstrijden? Dan is de Tennis Funday perfect!

Mag het iets meer zijn? Ontdek de Ethias Tennis Tour Junior voor de enthousiaste competitiebeesten. Dankzij de wedstrijden worden spelers alleen maar beter in tennis. 

Starten met KidsTennis? 

Heb je interesse in KidsTennislessen? Zoek een club in je buurt en bekijk het clubdashboard. Zie je bij 'Over club' het logo staan van KidsTennis? Dan kan je bij die club terecht voor KidsTennislessen! 

Welk materiaal heeft je kind nodig voor KidsTennis? 

 • Zorg voor schoenen die aangepast zijn aan de ondergrond (indoor, gravel, …). Dit is belangrijk om de terreinen niet te beschadigen.
 • De meeste clubs zorgen voor de materialen die de kinderen in het begin nodig hebben (ballen, ballonnen, racketjes,...). 
 • Wil je materiaal aankopen? Neem zeker een kijkje bij onze partner TennisDirect.

Meer info?

Neem contact op via info@tennisvlaanderen.be of 02 548 03 00.