Tennis
Padel
Tennis
Padel

Podcast - Dubbelspel

Ben jij een tennisfan in hart en nieren? Goed nieuws! Maandelijks kan je genieten van onze eigen podcast ‘DUBBELSPEL’! Samen met sportjournalist Dirk Gerlo en tennisexpert Filip Dewulf als hosts gaan we buiten de lijnen en bekijken we onze favoriete sport vanuit alle mogelijke hoeken van het veld. En dat samen met legendes uit de tenniswereld! Benieuwd naar de meest onwaarschijnlijke uitschuivers, de verhalen achter de schermen of de personen achter de atleten? Wat wordt er gefluisterd in de wandelgangen? Luister met ons naar ‘DUBBELSPEL’!

Aflevering 13 – Joris De Loore

Wist je dat er nogal wat gelijkenissen zijn tussen Jean-Claude Van Damme en Joris De Loore uit Damme? Als die laatste geen tennisser was geworden, dan zat hij nu misschien in Hollywood, zo graag was hij acteur geweest. En net als die eerste heeft ook De Loore heel wat blessures gehad, maar hij overwon deze met tonnen doorzettingsvermogen om zijn droom te blijven nastreven. Luister naar zijn verhaal en begrijp waarom zijn rol in de tenniswereld nog lang niet is uitgespeeld. Met ook nog uitjes naar Indian Wells/Miami, de Davis Cup en Saoedi-Arabië heeft deze De Loore in  ‘Dubbelspel’ een dubbele impact!

Luister via Spotify, Google Podcasts en bekijk via YouTube

Aflevering 12 – Van Laere & Vanhoudt

Zet Tom 'Admiral Freebee' Van Laere naast Tom 'tweevoudig grandslamkwartfinalist' Vanhoudt en je krijgt meer dan een uur lang bromance, tennis en rock and roll. Het geheim van Italiaans toptennis, de ondergang van de klassieke eenhandige backhand of de romantiek in het spel van David Goffin, alles komt aan bod. Pure kunst hoe die twee dit dubbelspel naar zich toetrekken. Logisch ook wel met een specialist ter zake aan tafel en een tennisjunkie die tweemaal daags zijn shots nodig heeft. Van Laere & Vanhoudt, Tom & Tom, zij hebben geen gps nodig om hun weg te vinden naar de tennisactualiteit!

Luister via Spotify, Google Podcasts en bekijk via YouTube

Aflevering 11 – Alison Van Uytvanck

Alison Van Uytvanck, het nummer 37 ter wereld in 2018, toont ons haar doorzettingsvermogen om terug te keren naar de top na een zware rugoperatie. Ze neemt ons mee in haar dagelijkse revalidatie waarbij ze internationaal tennis steeds op de voet blijft volgen. Samen met Dirk Gerlo en Filip Dewulf analyseert ze de toppers van de Australian Open 2024. Wij duimen alvast mee voor een geslaagde terugkeer op het profcircuit, Ali! 

Luister via Spotify, Google Podcasts en bekijk via YouTube

Aflevering 10 – Next gen

In deze aflevering van Dubbelspel ontvangen we maar liefst 4 gasten, en niet de minste! Maak kennis met de vaandeldragers van het toekomstige mannentennis in België: de 18-jarige Alexander Blockx (ATP 350) en Gilles-Arnaud Bailly (ATP 489)! De twee youngsters kijken terug op een geweldig tennisjaar waarin ze honderden plaatsen wonnen op de ATP-ranking. Ze blikken vooruit op het komende tennisseizoen en delen hun plannen met ons. Hun droom? Deel uitmaken van het Belgian Davis Cup team! Eén ding is zeker: ze maken elkaar sterker! Ook ⁠Sofia Costoulas (WTA 248) en Hanne Vandewinkel (WTA 302), 18 en 19 jaar, geven elke dag het beste van zichzelf op de tenniscourt. Terwijl Hanne dit in combinatie met studies Geneeskunde doet, reist Sofia de hele wereld rond. Ze kennen elkaar door en door en steken hun ambities niet onder stoelen of banken. We blikken met hen terug op een geweldig 2023 en blikken vooruit naar het komende seizoen. Een lief, een rijbewijs of de top 200: wat kiezen ze volgens jou? Luister of kijk om het te weten te komen!

Luister via Spotify, Google Podcasts en bekijk via YouTube

Aflevering 9 – Padelspecial met Helena Wyckaert & An-Sophie Mestach

Aflevering 9 van Dubbelspel is de allereerste padel special. We verwelkomden de Belgische padeltop aan onze tafel: Lena Wyckaert (FIP 94) en An-Sophie Mestach (FIP 126). Samen blikken we terug op de start van hun padelcarrière en hoe een ‘day at the office’ eruitziet op het internationale padelcircuit. De dynamiek tussen de dames werkt aanstekelijk en ze geven hun vast ritueel voor de match alvast prijs! Benieuwd naar enkele padeltips of naar hun ambities voor 2024? 

Luister via Spotify, Google Podcasts en bekijk via YouTube

Aflevering 8 – Yanina Wickmayer 

In aflevering 8 mochten we één van de grootste doorzetters van het vrouwentennis ontvangen: Yanina Wickmayer (WTA 70)! Als trotse mama maakte ze een fenomenale comeback en voelt ze zich sterker dan ooit op de court. Vastberaden geeft ze elke dag het beste van zichzelf om erbij te kunnen zijn op de Olympische Spelen in 2024. Yanina overdonderde ons met haar heldere blik op de zaak en pakte ons helemaal in. Alleen… die 'Whoopie', dat heeft ze nooit begrepen…

Luister via Spotify, Google Podcasts en bekijk via YouTube

Aflevering 7 – Kirsten Flipkens

In de zevende aflevering van de ‘Dubbelspel’ podcast ontvangen we één van de meest toegewijde sterren van het tennis: Kirsten Flipkens. Na 33 indrukwekkende confrontaties op de Billie Jean King Cup over een periode van 20 jaar, heeft Flipkens niet alleen een erfenis op het terrein achtergelaten, maar is ze nu ook klaar om haar kennis en passie over te dragen als assistent-coach. Flipkens staat op een spannend kruispunt en wij zijn erbij terwijl ze de kaart van haar toekomst uittekent. We duiken in de belangrijkste relaties die haar op de been hielden tijdens de hoogtepunten van haar carrière en we raken een onderwerp aan dat haar nauw aan het hart ligt: het belang van gezondheid in een leven vol topsport.

Luister via Spotify, Google Podcasts en bekijk via YouTube

Aflevering 6 – Guga Baúl en Dick Norman

Creatieve duizendpoot Guga Baúl én ex-toptennisser Dick Norman samen in een tennispodcast? Da’s amusement verzekerd! Tornooidirecteur Dick vertelt met trots over zijn European Open, terwijl tennisfan Guga zijn hart lucht over het mentale aspect van het spelletje. Wist je dat Guga zijn artiestennaam uit de tenniswereld komt? En kan je raden welke toptennisser hij écht niet kan verdragen?

Luister via Spotify, Google Podcasts en bekijk via YouTube

Aflevering 5 – Ruben Bemelmans en Christophe Van Garsse

Onze gasten in aflevering 5 zijn het ermee eens: de Davis Cup, dat is de mooiste tenniscompetitie die er is. Mr Davis Cup van weleer, Christophe Van Garsse, en huidig Davis Cup assistentcoach Ruben Bemelmans, blikken terug op hun mooiste Davis Cup-momenten én kijken vooruit naar de ontmoeting België-Oezbekistan (sept 2023). Een gezellige aflevering met de meest waanzinnige verhalen!

Luister via Spotify, Google Podcasts en bekijk via YouTube

Aflevering 4 – Zizou Bergs

Ontdek in de vierde aflevering van 'Dubbelspel' hoe Zizou Bergs omgaat met zowel fysieke als mentale uitdagingen, hoe hij het evenwicht probeert te behouden en hoe hij blijft volhouden met onwrikbaar zelfvertrouwen. De top 100? Dat zal hem lukken! Een aflevering die barst van de positieve energie als je het ons vraagt!

👂 Luister via Spotify: https://shorturl.at/vANR6
👁️ Bekijk via YouTube: https://shorturl.at/grIR9
👉 Alle kanalen: https://linktr.ee/dubbelspel

Aflevering 3 – Sander Gillé en Joran Vliegen 

In de derde aflevering van ‘Dubbelspel’ doen we de naam van onze podcast alle eer aan. Want te gast zijn Joran Vliegen en Sander Gillé, die stilaan aan het doorbreken zijn naar de absolute top van het dubbelcircuit. Toch konden we het duo strikken – zo’n 35 weken per jaar vertoeven ze in het buitenland – voor een luisterrijke podcast. 

Benieuwd naar hoe ze de dubbelfinale op Roland Garros beleefden, hoe hun tenniscarrière van de grond kwam en welke fun facts van achter de schermen ze te vertellen hebben?
Luister via Spotify, Google Podcasts en bekijk via YouTube

Aflevering 2 – Kim Clijsters

In de tweede aflevering mogen we niets minder dan een regelrechte tennislegende verwelkomen: Kim Clijsters. Voormalig nummer 1, drie keer de WTA Finals, vier grand slams en de Billie Jean King Cup: een indrukwekkende carrière waarmee ze ons land, samen met generatiegenoot Justine Henin, op de tenniskaart zette. In ‘Dubbelspel’ heeft ze het onder andere over de hoogte- en dieptepunten uit haar loopbaan, de druk van sociale media op de huidige generatie van tennissers en datagedreven tennis.
Beluister en bekijk deze aflevering via Spotify, Apple Podcast, Google Podcast en YouTube

Wie is Kim Clijsters?

👉 Kim is voormalig nummer 1 in het vrouwentennis.

🏆 Ze won 3 WTA finales.
🥇 Ze heeft 4 grandslamtitels op haar naam.
🇧🇪 Ze won voor België de Billie Jean King Cup in 2001.

Aflevering 1 – Wim Fissette

Beluister en bekijk de eerste aflevering met internationale topcoach via Spotify, Apple Podcast, Google Podcast en YouTube

Wie is Wim Fissette?

Wim Fissette is een Belgische tenniscoach die met verschillende bekende speelsters werkte waaronder Kim Clijsters, Victoria Azarenka, Simona Halep, Angelique Kerber en Johanna Konta. Zijn tennissers wonnen verscheidene grand slams en stonden bovenaan de WTA-ranking. Momenteel coacht hij de Belgische vrouwenploeg in de Billie Jean King Cup, de voormalige Fed Cup.