Tennis
Padel

Regionieuws Antwerpen

Antwerps initiatief brengt dames in tenniscompetitie samen (17/10/2023)

Gert Geens, een enthousiaste trainer op TC Chalet, merkte deze zomer op dat er weinig trainingsmogelijkheden zijn voor dames die actief zijn in de damescompetitie, met name in de reeksen dames 1 tot 4. Geïnspireerd door deze waarneming, bedacht hij een slim idee: het oprichten van een trainingsgroep via WhatsApp, speciaal voor deze dames. 

Wat zijn de doelen van deze groep?
 • Regelmatig wedstrijdtraining: één van de hoofddoelen is om regelmatig tegen andere speelsters te spelen, zodat de deelneemsters hun wedstrijdritme kunnen verbeteren.
 • Voorbereiding op het volgend seizoen: wie deelneemt aan deze trainingsmogelijkheden zal automatisch de intensiteit van hun training verhogen, wat een uitstekende voorbereiding vormt voor het komende seizoen.
 • Het creëren van een gezellige groep: het is ook de bedoeling om een gezellige groep van dames in de regio te creëren, waarbij speelplezier voorop staat.
Via de whatsappgroep kunnen deelnemers eenvoudig afspreken op de elkaars club. Als het een keer niet lukt, is dat geen probleem; er komt altijd wel een volgende gelegenheid. Iedereen heeft de vrijheid om te bepalen hoe vaak ze een uitnodiging plaatsen in de groep. Sommigen zullen wellicht wat actiever zijn dan anderen, maar het belangrijkste is dat iedereen deze vrijheid respecteert. Zo blijft dit initiatief naar verwachting langdurig succesvol. 

Dit geweldige Antwerps initiatief belooft niet alleen de tennisvaardigheden van de deelneemsters te verbeteren, maar ook een gevoel van gemeenschap en plezier te creëren in de regio. Voor dames die de tenniscompetitie spelen in de reeksen dames 1-4, is dit zeker iets om naar uit te kijken. De groep heeft inmiddels ook het idee geopperd om op regelmatige basis af te spreken om te trainen. Dit gebeurt afwisselend op de clubs.

Heb je zelf interesse om deel te nemen aan dit initiatief? Stuur een berichtje naar 0473 71 72 39.

Nieuwe ballon op Royal Antwerp Tennis Club (10/10/2023)

Royal Antwerp Tennis Club blijft verder investeren in hun site.
Vorig jaar legden we drie padelterreinen aan en tegelijk vernieuwden we de omheining rond onze vier All Weather-tenniscourts”, meldt de club. “Dit jaar werden de All Weather-courts opgekuist en plaatsten we er buitenverlichting. Bovendien plaatsten we dit winterseizoen ook een nieuwe ballon over de All Weather-courts.

Feest van de Jeugd: drie Vlaamse kronen voor Antwerpse jongeren (05/09/2023)

Drie Vlaamse titels gingen op het Feest van de Jeugd naar de Antwerp jeugd. Twee daarvan werden veroverd in de eerste categorie. De Antwerpse winnaars met de uitslag in finale:
 • Meisjes 13/1: Margot Van Dyck (TC Zevenbergen) – Laura Hubens (Tenkie Park) 7/6 6/2
 • Jongens 9/1: Artur Van Gils (ISC Tennis & Padel) – Ferre Daneels (TC De Dageraad) 4/1 4/1
 • Jongens 13/2: Kor Van Genechten (TC De Rakket) – Gustave Botelberge (Sporting Hove TC) 6/2 6/2

Alfons Larosse, 85 jaar, initiator én cultfiguur op Kon. Witte Duivels TC: “Voor heel veel leerlingen maakt hij nog steeds het verschil” (05/09/2023)

Op 25 augustus vierde Alfons ‘Fons’ Larosse zijn 85ste verjaardag en dat ging in Brasschaat op Koninkijke Witte Duivels TC niet onopgemerkt voorbij. Larosse heeft op Witte Duivels immers generaties kinderen de tennisknepen geleerd. Vijftigers van nu herinneren Larosse als hun eerste leraar. “Hij is een cultfiguur”, klinkt het in Brasschaat. 

In 1963 werd Larosse lid van Witte Duivels, daarvoor tenniste hij al op de terreinen van Agfa-Gevaert. Zijn eerste trainersdiploma, afgeleverd door BLOSO, dateert van 1977 en nog steeds is Larosse initiator. Sterker nog: de energieke en fitte Fons – hij telt geen grammetje te veel – volgt nog steeds opfrissingscursussen. Larosse geeft nu nog zes uur effectief tennisles per week. Zolang hij het fysiek aankan wil hij dat vooral blijven doen en dat tot grote vreugde van de dankbare leerlingen.

Frédéric Yekeler, voorzitter van Witte Duivels, en Wim Van Loocke, collega-initiator van Larosse, schetsen deze bijzondere clubfiguur op basis van zijn voornaamste kwaliteiten. “Hij is een start-to-tennis-promotie”, zegt het duo in koor.

“De passie en toewijding van Fons voor tennis is enorm. Zijn motivatie is bijzonder groot. Hij doet dit in de eerste plaats voor de interactie met zijn leerlingen en de meerwaarde die hij kan brengen.”

“Fons is een sportman, een gezondheidsfreak. Hij fietst nog elke dag en liep gedurende vele jaren. Kortom: hij moét bewegen. Hij let op zijn voeding én rookt en drinkt niet. Omdat hij zich tot in de puntjes verzorgt lijkt hij eerder 65 in plaats van 85 jaar.”

“De lessen van Fons worden nauwgezet voorbereid en getimed. Alle oefeningen uit zijn cursussen heeft hij in schriftjes genoteerd. Hij heeft zelfs een stempel van een tennisveld laten maken en nieuwe oefeningen worden met inkt in het schriftje bijgevoegd.”

“Te laat aan een les beginnen zal bij hem nooit gebeuren. Een kwartier voor de start van een lesuur is Fons helemaal paraat, de ballen liggen klaar op het terrein. De leerlingen worden vanaf de eerste seconde grondig opgewarmd. Fons is dan ook een echte bewegingscoach.”

“Fons is luidruchtig en bijzonder enthousiast in zijn commentaren. Hij vindt perfect de balans tussen aanmoedigend stimuleren en motiverend belonen.”
“Bij al zijn leerlingen zoekt hij naar spelplezier. De volwassenen probeert hij binnen hun mogelijkheden te laten tennissen. Plezier in het spelletje staat steeds voorop.  Die balans vinden is niet elke coach gegeven.”

Yekeler en Van Loocke zijn het ook roerend eens over dé grootste kwaliteit van Fons: empathie en geduld. “Daarin onderscheidt Fons zich werkelijk. Sedert 2006 geeft hij intensief tennisles aan Sofie, een meisje met het syndroom van down. Door een combinatie van oeverloos geduld en empathie leerde hij haar de basisslagen aan. Ook kinderen met autisme behoren tot zijn leerlingen. Ouders kennen de kwaliteiten van Fons en komen automatisch bij hem terecht. Op een tennisterrein doet Fons meer dan alleen maar lesgeven. Hij brengt immers kinderen verder in het leven door het zelfvertrouwen van hen aan te wakkeren. Dat is bijzonder bewonderenswaardig.”

Logisch gevolg: omdat hij al meer dan een halve eeuw lesgeeft op Witte Duivels herinnert bijna iedereen binnen de club Fons als hun eerste leraar. De vriendschap is wederzijds. “Door de vriendschap en energie die hij geeft trekt Fons jong en oud op natuurlijke wijze aan. We hopen dat we nog lang van zijn kwaliteiten mogen genieten”, besluiten Yekeler en Van Loocke. 

Tennis Interclub Junior afdeling 1 en intergewestelijke eindronde: acht titels voor Antwerpen (01/09/2023)

Acht Antwerpse clubs veroverden op TC Forest Hills in Wommelgem de titel op de Tennis Interclub Junior afdeling 1 en intergewestelijke eindronde. De uitslagen van de finales.
 • U9/2: R.Herakles H.C. Tennis – TC Kortemark 2-1. Herakles met Amania Van den Heuvel en Romy Berthaut.
 • M13/2: TC Gym Olympiade – TC Tennifun 2-0. Gym met Lilly De Laet en Laura Meersmans.
 • U9/3: ISC Tennis & Padel – TC De Koddaert 2-1. ISC met Michael Laevskiy, Rik Stappers en Elena Van Gils.
 • M13/3: TC Keerpunt ’65 – GT Tessenderlo 2-1. Keerpunt met Norali Sweerts en Estée Nolf.
 • J13/3: Azua Tennis – TC Merelbeke 2-0. Azua met Matthieu Mainzer en Merlijn Deflem.
 • J15/3: TC Sportiva – Orscamp Tennis & Padel 2-1. Sportiva met Vinz Dieltjens en Arnaut Lallemand.
 • J17/3: Essense TC Inter – VZW TC Sterrenbos 2-1. Essense met Thomas Hereygers en Jorn Jacobs.
 • J15/4: TC Gym Olympiade – TC De Krekel Peer 2-1. Gym met Stef Van Meer, Morris Vermeulen, Jack Van den Eynde en Mats Adinau.

Heading Example

A paragraph is a self-contained unit of a discourse in writing dealing with a particular point or idea. Paragraphs are usually an expected part of formal writing, used to organize longer prose.