Tennis
Padel

Regionieuws - Limburg

Papa Koen Bergs geeft het goede voorbeeld (10/04/2024)

In Lommelse TC werd het afgelopen weekend het eerste zomertornooi gespeeld. Zomer is overdreven want door de overvloedige regen van de afgelopen weken moest het tornooi indoor worden afgewerkt. Voor de 55-jarige Koen Bergs geen probleem. Hij veroverde zijn eerste titel van het seizoen bij de heren 50/2. In de finale was hij sterker dan Nico Vossen. De papa van Zizou heeft het tennissen nog niet verleerd. Hij is klaar voor de interclub. De foto van papa en zoon Bergs werd 9 jaar geleden genomen.

Wie wordt de beste jeugdclub van Limburg? (28/03/2024)

Vanaf dit seizoen gaat het Belang van Limburg op zoek naar de beste jeugdclub van Limburg. De club met het grootste aantal deelnemers aan het jeugdsterrencircuit en de jeugdpadelcup ontvangt een mooie beker en mag een dag meedraaien op de Wilson Luxilon Tenkie Academy.

Seppe Cuypers wint vijfsterrentoernooi in Alken (08/01/2024)

Seppe Cuypers is goed begonnen aan zijn tennisseizoen. Hij pakte de titel op het vijfsterrentoernooi van Tenniscentrum Alken. In de finale versloeg hij Olivier Rojas in twee sets: 6-4 en 6-3. Bij de dames haalde Zara De Schutter het van Jana Otzipka met 7-6 en 6-4.
Ook in de finale van het viersterrentoernooi van TC De Lusthoven in Arendonk in juli won Cuypers van Rojas. Beiden zijn aangesloten bij KTC Diest waar Rojas ondertussen ook trainer is. Cuypers is verbonden aan de Wilson Luxilon Tenkie Academy in Hasselt.
KTC Diest boven in Alken want ook Zara De Schutter speelt op de Warande. Ze was ook al de beste met Pasen in Alken.
 
Johan Mulders - muldersjohan@gmail.com - 0479/58.94.15 (foto Leo Stolck)

Niet minder dan 19 kersttoernooien in Limburg (24/11/2023)

Tijdens de kerstperiode staan in Limburg ook veel kersttoernooien op het menu. De tennisliefhebber kan kiezen uit liefst 19 toernooien.

De blikvanger blijft het vijfsterrentoernooi van Tenniscentrum Alken waar ook een manche van het Belgian Junior Circuit wordt gespeeld. De inschrijvingen voor het vijfsterrentoernooi lopen vlotjes binnen. Er zijn nu al 108 inschrijvingen bij de heren en 71 bij de dames. Neem daarbij ook nog de 42 inschrijvingen voor de heren 2 en je komt aan een erg sterk deelnemersveld voor het jaarwisselingstoernooi in Alken.

Daarnaast worden er ook toernooien georganiseerd in TC De Krekel Peer, TC Wimbledon, TC Winterslag, Excelsior TC Hasselt, Tongerse TC, Mol Tennis en Padelclub, TC Zelem, TC Hamont, GT Keiheuvel, TC Heusden, TC Den Bruul, TC De Boneput, TC Katteberg, KTC Meulenberg, TC De Born, Romershovense TC Jus In, Sporta Herk De Stad TC en GT Tessenderlo (foto).
 
Johan Mulders - muldersjohan@gmail.com - 0479/58.94.15

Stef Kerfs (KTC Meulenberg) gaat voor wereldrecord (21/11/2023)

Stef Kerfs, tennistrainer bij de tennisclub KTC Meulenberg, wil het wereldrecord van meest gespeelde tenniswedstrijden na elkaar verbeteren. Het huidig wereldrecord staat op 37 wedstrijden. De Houthalenaar mikt op 40 wedstrijden na elkaar.

Hij begint aan die recordpoging op 21 december en als het lukt eindigt hij op 23 december. Hij begint niet onvoorbereid aan dit avontuur. Hij is al meer dan een jaar aan het trainen. Een personal coach en een voedingscoach staan hem bij. Met trainingstochten van bijna tien kilometer en een marathonsessie van zes uur laat hij niets aan het toeval over. Tijdens zijn recordpoging krijgt hij tussen de wedstijden doorslechts vijf minuten pauze. Die kan hij gebruiken of opsparen. Slapen is verboden. Alles wordt gefilmd en nadien doorgestuurd naar Guinness World Records.

De wereldrecordpoging heeft plaats tijdens De Warmste Week en de opbrengst gaat naar een goed doel omdat niet iedereen kan opgroeien zonder zorgen. 

Alle verdere info kan je vinden om de instagrampagina: https://www.instagram.com/serve4charity.
 
Johan Mulders - muldersjohan@gmail.com - 0479/58.94.15

Wisselbeker is voor Limburg op Belgische kampioenschappen (02/10/2023)

Dit weekend werden in TC Marche de Belgische tenniskampioenschappen of de nationale eindronde van het enkelcriterium gespeeld. Drie Limburgers werden Belgisch kampioen en ook de intergewestelijke wisselbeker was voor Limburg.
Bij de heren 2 zette Jeroen Vanluydt (TC Sporta Herk-de-Stad) zijn zegereeks verder. Na een inactiviteit van enkele jaren werd hij eerst Limburgs en nu ook Belgisch kampioen. Andreas Vanautgaerden, aangesloten bij Stade Leuven, werd Limburgs kampioen bij de heren 3 en heren 35. Nu won hij ook de nationale eindronde bij de heren 3. Bij de dames 5 was de Belgische titel van Jennifer Guéry (TC Lummen).
Voor Laura Hubens  (D3) en Demmy Vanoirbeek (D4) was het net niet. Ze verloren de Belgische finale. Door deze puike resultaten ging de wisselbeker dit jaar ook naar Limburg. 

Johan Mulders - muldersjohan@gmail.com - 0479 58 94 15