Tennis
Padel

Regionieuws West-Vlaanderen

Rolstoeltennis - U18 - ITF Marcq-en-Baroeul (19/01/2024)

Het Team van Knokke Zoute Tennis Club boekt internationaal succes!

Het team van de Knokke Zoute Tennis Club heeft afgelopen week internationaal succes geboekt in de start van het rolstoeltennisseizoen. 

Het team reisde af naar Noord-Frankrijk om deel te nemen aan het eerste Graad A rolstoeltennistornooi.

Beide spelers, Ivar van Riet en Alexander Lanterman, maakten een schitterende start. Ongeslagen stootten ze door tot de halve finale van het enkelspel. Daar stonden ze tegenover elkaar, en na een felbevochten wedstrijd trok Ivar van Riet aan het langste eind met 6/3 7/5. In de finale stond hij tegenover de nummer 1 van de wereld, Maximilien Taucher uit Oostenrijk. Ivar was zeer gemotiveerd aan de wedstrijd begonnen en liet geen schijn van kans aan Maximilien. Hij domineerde in alle onderdelen en won de finale met 6/2 6/1.

Ook in het dubbelspel presteerden de jongens goed. Ze haalden de finale, maar moesten zich uiteindelijk gewonnen geven in de derde beslissende set, een match tie-break. Ivar begint dit jaar als de nieuwe nummer 3 en Alexander als de nieuwe nummer 8 op de wereldranglijst.

Hun resultaten zijn niet onopgemerkt gebleven. Eind deze week mogen ze beiden weer aan de bak om deel te nemen aan de Masters "Les Petits As", waar alleen de 8 beste spelers van de wereld mogen meedoen!

Trainer en coach Christophe Verhaeghe heeft er alle vertrouwen in dat ze een goede beurt gaan maken.       

Feest van de Jeugd: Romy Barbier grijpt titel voor West-Vlaanderen (05/09/2023)

Op het Feest van de Jeugd zorgde Romy Barbier voor de enige West-Vlaamse titel. De speelster van TC De Koddaert versloeg in de reeks meisjes 13/2 in finale Sienna Smolders (Tenkie Park) met 6/4 6/1.

Tennis Interclub Junior afdeling 1 en intergewestelijke eindronde: zes titels voor West-Vlaanderen (01/09/2023)

Zes West-Vlaamse clubs veroverden op TC Forest Hills in Wommelgem de titel op de Tennis Interclub Junior afdeling 1 en intergewestelijke eindronde. De uitslagen van de finales.
  • M11/2: TC De Koddaert – K.Brandt TC 2-1. De Koddaert met Gaëlle Daene en Elise Debussche.
  • M15/2: TC Kortemark – TC Panorama 2-0. Kortemark met Mila Marit Van de Maele en Gisele Descheemaeker.
  • J11/2: TC Yper – K.Stade Leyuven TC 3-0. Yper met Wout Poot, Iben Wolfs en Gilles Vanisacker.
  • J13/2: TC De Maene – TC Panorama 2-0. De Maene met Pavel Bal en Robin Dedrie.
  • J15/2: TC De Koddaert – Romershovense TC Jus In 2-0. De Koddaert met Bez Malisse en Tiele Fiems.
  • M17/3: TC Waregem Gaver – TC Oase 2-1. Waregem Gaver met Nanou Norman en Lotte Vancoppenolle. 

Jeline Vandromme op dreef: topprestaties bij de junioren én eerste overwinning op proftornooi (19/07/2023)

Jeline Vandromme maakte vorig jaar een opmerkelijk debuut op het ITF-juniorencircuit en sindsdien gaat het alleen maar crescendo met de prestaties van de 15-jarige West-Vlaamse. In haar debuutjaar schreef Vandromme meteen de ITF-juniorentornooien van Hasselt, Kreuzlingen, Esch-sur-Alzette en Larnaca op haar naam.

Begin dit jaar kwam daar op het J60-tornooi van Aarlen titel nummer vier bij. Daarna speelde Vandromme op het juniorencircuit alleen nog maar sterk bezette J100- en J200-tornooien. Na een kwartfinale in Glasgow (J100) en Istres (J200) kwam deze maand helemaal de doorbraak met een finaleplaats in het Duitse Bruchkoebel (J100) en een halve finale in het Nederlandse Castricum (J200). Die prestaties brachten Vandromme, met nog twee jaar bij de junioren voor de boeg, op de 183ste plaats op de wereldranglijst. Vandromme kan op dit moment beschouwd worden als Belgische nummer één bij de junioren want de twee speelsters boven haar, Amelia Waligora (ITF junior 77) en Sofia Costoulas (ITF junior 84), zijn niet meer actief op het juniorencircuit en verdwijnen met hun geboortejaar 2015 einde dit jaar uit de ranglijst.

Tussen de juniorentornooien door waagt Vandromme ook af en toe haar kans op het profcircuit. Vorig jaar kon ze zich op het W15-tornooi van Wanfercee-Baulet voor het eerst via de kwalificaties plaatsen voor een hoofdtabel. Deze week zorgde Vandromme opnieuw voor een kleine mijlpaal door haar eerste overwinning op de hoofdtabel van een proftornooi te boeken. Op het W15-tornooi in het Franse Les Contamines-Montjoie won ze haar twee kwalificatiewedstrijden en ging ze op de hoofdtabel in de eerste ronde vlotjes over de Italiaanse Giordano: 6/2, 6/2.

Vandromme nam in mei met Kon. Tennis Club Brugge ook deel aan de interclubcompetitie in de eerste nationale afdeling. Het team plaatste zich voor de eindronde en speelt op 26 augustus de halve finale op de banen van TC Embourg. 

Foto: Stolck

Louise Wittouck: twee titels op Belgian Circuit en interclubsucces met TC Kortemark

De 23-jarige Louise Wittouck is het seizoen uitstekend begonnen: met de dames van TC Kortemark plaatste ze zich voor de eindronde in de derde afdeling van de nationale interclubcompetitie en na het Belgian Circuit-tornooi van Knokke Zoute TC schreef ze nu ook dat van KTC Isis op haar naam.

Vorige maand veroverde Louise Wittouck, in 2017 nog nummer 25 van het land, de titel op het Belgian Circuit-tornooi van Knokke-Zoute. Ze versloeg toen in finale TC Merelbeke-speelster Stella De Blende met 7/6 7/5. De voorbije week was het opnieuw prijs voor Wittouck. Deze keer won ze, en opnieuw zonder setverlies, het tornooi van KTC Isis: 6/2 7/6 in finale tegen Sabina Pintea van Kon. Tennis Club Brugge.

Met haar team TC Kortemark mag Wittouck na een uitmuntende poulefase ook naar de eindronde in de derde afdeling van de nationale interclubcompetitie. Kortemark eindigde in poule B op de eerste plaats voor RAETC Mons. Naast Wittouck kwamen ook Lieselot Rommelaere, Leontien De Keukelaere, Louise-Marie Musschoot en Astrid Isenbaert in actie voor Kortemark. De Keukelaere bleef in haar vijf wedstrijden in het enkelspel foutloos. Op 26 augustus speelt Kortemark de kwartfinale van de nationale eindronde in eigen huis. Dan komt het Brusselse Léopold op bezoek.