Tennis
Padel
Tennis
Padel

BNP Paribas Fortis Talent Days

Ken je een getalenteerde speler met ambitie van het geboortejaar 2016 of 2017? Schrijf hem of haar dan nu in voor het scoutingproject van Tennis Vlaanderen.

Dit project verloopt in verschillende fasen:

Fase 1: provinciale BNP Paribas Fortis Talent Days

Tijdens de provinciale BNP Paribas Fortis Talent Days gaan de talentscouts van Tennis Vlaanderen op zoek naar talentjes die ervan dromen om ooit een toptennis(t)er te worden. Je kan dan uitgenodigd worden voor een BNP Paribas Fortis Talent Day in jouw buurt!

Wat kan je verwachten tijdens de BNP Paribas Fortis Talent Days?

De talentscouts van Tennis Vlaanderen:
  • evalueren een aantal tennisvaardigheden van de speler;
  • meten de minst trainbare motorische vaardigheden via 5 FUN-conditietests;
  • achteraf wordt er een online infosessie gegeven over het scoutingtraject en het Kids Development Team.
Benieuwd naar hoe zo'n Talent Day eruit ziet? Bekijk dan zeker deze video

Data en locaties BNP Paribas Fortis Talent Days

De volgende BNP Paribas Fortis Talent Days gaan door op volgende data:
Gantoise
zo 26/11/2023
14u00-17u00
Grand Slam, Tienen
zo 10/12/2023
13u00-16u00
TC Gym Olympiade
zo 17/12/2023
13u00-16u00
De infosessie over de Talent Days gaat door op maandag 20/11 om 20u00 via teams.

Hoe inschrijven?

  1. Als ouder of trainer kan je via WeTransfer een video doormailen naar scouting@tennisvlaanderen.be. In deze video (max. 4 min.) willen we een beeld krijgen van de forehand, backhand, opslag en tot slot ook een rally of punt vanuit opslag. 
  2. Op de Tennis Fundays – editie Sterke Kastaar is een talentscout aanwezig. Toon jouw vaardigheden tijdens het spelen van wedstrijden. Wie weet worden jouw ouders aangesproken door de talentscout. 

Fase 2: regionale detectiestages

Wie tijdens de Talent Days opviel als een 'Talentvolle clubspeler', krijgt een uitnodiging van Tennis Vlaanderen voor een driedaagse trainingsstage. Het is verplicht om minimum 1 stage van periode 1 (augustus of herfstvakantie) en 1 stage van periode 2 (kerst- of krokusvakantie) te volgen. Na periode 2 wordt een selectie gemaakt om door te stromen naar de pré-identificatiestage (Paasvakantie).
Na elke stage overleggen de KDT manager, de talentscouts en de persoonlijke trainer van de jonge speler om de ontwikkeling van het kind (voornamelijk de technische ontwikkeling) nog beter richting geven, volgens de vooropgestelde ontwikkelingslijn.
Spelers van de groep U7 die niet doorstromen naar een KDT-selectie, worden in het volgende schooljaar automatisch terug opgenomen in het scoutingtraject. Op die manier willen we ‘late ontwikkelaars' toch voldoende lang blijven opvolgen.

Fase 3: overkoepelende pre-identificatiestage

De `sterke clubspeler' die doorstroomt vanuit de Regionale Detectiestage krijgt een 3-daagse Pre-Identificatiestage aangeboden op het Topsportcentrum in Wilrijk. Tijdens de trainingsdag (3 uur) werken de spelers een tennis- en een conditietraining af waarbij ze onderworpen worden aan de motorische testbatterij van het Kids Development Team. De Pre-identificatiestage gaat door in de paasvakantie. 

Fase 4: overkoepelende identificatiedag

Tijdens de KDT-Identificatiedag van Tennis Vlaanderen onderwerpen de KDT-coördinatoren en de Talent Scouts de 8 tot 12-jarige ‘vaardige clubspelers’ aan een tennistieke testbatterij. Op basis van de selectiecriteria worden de spelers al dan niet uitgenodigd voor het Kids Development Team in het volgende schooljaar. 

Meer info?

Neem contact op met de KDT- en scoutingverantwoordelijke via scouting@tennisvlaanderen.be.