Tennis
Padel

BNP Paribas Fortis

BNP Paribas Fortis is sinds 2011 een trouwe hoofdsponsor van Tennis Vlaanderen. De meest recente samenwerking loopt voor een periode van 3 jaar: van januari 2023 tot en met december 2025. 

Binnen het nieuwe contract zal BNP Paribas Fortis niet alleen haar naam linken aan de federatie, maar zal ze ook haar steun verlenen aan onder meer het BNP Paribas Fortis Young Talents Team en de opleiding en bijscholing van trainers onder de noemer ‘Gamechangers’.

Tom Guetens, head of sponsoring and partnerships: “BNP Paribas Fortis engageert zich al meer dan een decennium om de tennissport in Vlaanderen te laten groeien. Samen met Tennis Vlaanderen gaan we in 2023 een nieuw hoofdstuk in, want dan wordt het ‘BNP Paribas Fortis Young Talents Team’ samen opgestart. In de eerste fase nemen een 20-tal jonge talenten deel. Zo willen we jonge beloftevolle tennissers extra helpen in hun weg naar de top. Verder blijven we in deze partnership ook het belang hechten aan de opleidingen van trainers, onze echte Gamechangers.”

BNP Paribas steunt het tennis al 50 jaar en deelt de waarden van fair play, reactiviteit en prestatiegerichtheid. Ook BNP Paribas Fortis engageert zich al jaren om de tennissport te promoten en te laten groeien. De bank zet die traditie voort met een nieuw hoofdstuk in haar samenwerking met Tennis Vlaanderen en AFT. De relatie tussen BNP Paribas en het tennis gaat terug tot 1973, toen de Franse tennisfederatie de bank vroeg om de bouw van de centrecourtloges van Roland Garros te financieren.  

De betrokkenheid van BNP Paribas Fortis komt, net zoals die van de Groep,  tot uiting in een actief partnership dat de ontwikkeling van het tennis in al zijn facetten ondersteunt. Zowel profs, beloften, amateurs als het goodwilltennis kunnen op de steun van de bank rekenen.  
    

20 jonge tennissers 

BNP Paribas Fortis Young Talents Team with Tennis Vlaanderen zal jonge beloftevolle tennissers extra helpen in hun weg naar de top. Bij aanvang zullen er twintig jonge tennistalenten onder zijn hoede genomen worden. Veertien van hen zijn tussen 12 en 18 jaar oud. De overige zijn 18+ en tennissen al professioneel. 
Voor zulke talenten komt het er niet alleen op aan om een goede opleiding te vinden, maar ook om die te bekostigen. BNP Paribas Fortis Young Talents Team zal het centrum financiële ondersteuning bieden, en zal dankzij enkele workshops ook de focus leggen op voeding en het mentale aspect van de jonge sporters. 
 

Gamechangers

BNP Paribas Fortis zal binnen Tennis Vlaanderen ook ondersteuning bieden op het niveau van de coaches onder de noemer #GameChangers. Zo zal de bank mee instaan voor de rekrutering, de opleiding en de bijscholing van de trainers. Er zullen bijvoorbeeld praktische sessies met hen georganiseerd worden om hun trainingen efficiënter en volgens de nieuwste trainingsmethodes te laten verlopen. Er zal ook jaarlijks een groot trainerscongres georganiseerd worden.

Social media

Last but not least, is BNP Paribas Fortis ook zeer actief op diverse Social Media platformen. Zowel via de website www.wearetennis.com als via de gelijknamige Facebook- en Twitter pagina's, zorgt de bank voor de nodige exclusieve info over het tennis. Deze links zullen tevens geïntegreerd worden in de nieuwe site van de Tennis Vlaanderen. Wens je op de hoogte te blijven van alle tennisactualiteit, volstaat het om `Fan' te worden en hoef je op die manier niets te missen van alle nieuwtjes uit de tenniswereld.