Tennis
Padel
Tennis
Padel

Recreational Systems International

Bal- en racketsporten zijn onze passie 

RSI SPORTS is voortdurend bezig het beoefenen van balsporten aantrekkelijker, veiliger en laagdrempeliger te maken. Onze oplossingen zijn daarbij vaak innovatief en baanbrekend en spelen in op de toenemende behoefte aan flexibiliteit en diversiteit qua aanbod. Ook maken ze het mogelijk een sportaccommodatie rendabeler of zelfs commercieel interessant te maken. 
Ons portfolio voor tennis en padel bevat zowel kunstgras- als onze eigen variant op hardcourt banen. RSI SPORTS tennis- en padelbanen kunnen vrijwel overal worden gebouwd of geplaatst zonder dat daarvoor veel infrastructurele voorbereidingswerk voor hoeft te worden gedaan. Veel van onze producten en oplossingen kunnen, in feite, ook door de leden zelf worden geplaatst. Dat verhoogt de betrokkenheid van leden en helpt de vereniging om kosten te besparen. 
Overeenkomstig het groeiende verlangen naar een duurzame maatschappij, is de milieu impact van al onze oplossingen minimaal. Daarnaast kunnen veel van onze producten worden aangepast aan de eisen van de klant. Daardoor maken wij het mogelijk om een speelkwaliteit of uitstraling te ervaren die overeenkomt met wat de leden hebben aangevraagd, of die in lijn zijn met de huisstijl van de club of sponsor die de investering hebben betaald. 

Padelbanen op een slimme manier 

RSI SPORTS heeft haar Instantpadel court gelanceerd, een eenvoudig te installeren en onderhoudsarme mobiele padelbaan die permanent of tijdelijk op elke ondergrond kan worden geïnstalleerd. 

Met Instantpadel courts kunnen clubs, gemeenten, scholen en organisatoren van evenementen de snelst groeiende racketsport introduceren bij hun leden, bezoekers of vereniging. De constructie is CE-conform en maakt gebruik van hoogwaardige afwerkingen. Door de glazen panelen te vervangen door polycarbonaat en de kunstgrasmat door RSI SPORTS panels, is RSI SPORTS erin geslaagd het gewicht van de structuur te reduceren en de eenvoud van de installatie te verbeteren. Een RSI SPORTS Instantpadel court vereist ook geen betongrondwerken, enkel een vlakke ondergrond. 

"Door het gebruik van een unieke en innovatieve bevestigingsoplossing kunnen Instantpadel courts op elke locatie of ondergrond worden geïnstalleerd zonder de ondergrond te beschadigen," zegt RSI SPORTS Business Unit Manager, Hans Borgers. De installatie en demontage van de baan neemt slechts een paar uur in beslag en kan door vrijwilligers worden gedaan. 

Tennisclub Tennifun in Hoegaarden, België, heeft onlangs de eerste RSI SPORTS Instantpadelbaan in België in gebruik genomen. De club heeft de baan tijdelijk aangelegd over een bestaande gravel tennisbaan. Door de natte winterse omstandigheden die typisch zijn voor België, liggen de gravelbanen normaal gesproken het grootste deel van de winter leeg en ongebruikt. 

"Tennifun maakt slim gebruik van de bestaande ruimte om de leden ook in de winter de mogelijkheid te bieden te sporten en samen te komen. Ze bieden hen nu ook een nieuwe uitdaging en breiden tegelijkertijd het ledenaantal uit." De club verwacht dankzij de investering meer inkomsten uit de barverkoop en een groei van de lidmaatschapsbijdragen. 

De geperforeerde RSI SPORTS panels die voor het oppervlak zijn gebruikt, voeren water af naar het onderliggende oppervlak en zijn afgewerkt met een coating die zorgt voor de grip en balstuit die de padelspelers nodig hebben. De panelen worden geproduceerd van gerecycled plastic in fabrieken in de VS en in België. 

RSI SPORTS is een partner van Tennis & Padel Vlaanderen in België. RSI SPORTS heeft de exclusieve rechten om Instantpadelbanen wereldwijd op de markt te brengen en te verkopen. Een Instantpadelbaan is beschikbaar om te kopen of te huren.  

Vraag vandaag nog een offerte aan: https://instantpadel.eu/ 

Contactinformatie: 
Hans Borgers 
Email: Sales@instantpadel.eu 
Website: https://instantpadel.eu/