Tennis
Padel

Regionieuws Limburg

Dames Tenniscentrum Alken spelen finale interclub (01/09/2023)

Zondag om 14u wordt de finale gespeeld van de voorjaarsinterclub in Tenniscentrum Alken in de hoogste reeks (P500). De thuisclub speelt voor de Belgische titel tegen TC Forest Hills.

Aangezien de dames van kapitein Eva Maes al twee keer verloren van hun Antwerpse collega’s beginnen ze als underdog aan de finale. “Derde keer, goede keer? Je weet nooit,” zegt de voormalige Belgisch kampioene beachtennis. Haar team bestaat verder nog Leonie Geukens, Lisa Vanheusden, Debra-Lynn Cleeren, Joelle Tackoen en Catharine Ory. Allemaal voormalige tennistoppers. “Winnen of verliezen, het maakt niet uit, feesten doen we altijd zondagavond,” lacht de Alkense.

Johan Mulders - muldersjohan@gmail.com - 0479/58.94.15

TC Mol ontvangt Belgische padeltop (13/07/2023)

Als je Belgische padeltoppers aan het werk wil zien moet je volgende week zeker afzakken naar TC Mol want daar staat een manche van de Dynapps, Experts in Odoo Padel Tour op de affiche van 17 tot 23 juli.

In Mol doen niet minder dan 16 topduo’s mee. Zo doet Bram Coene (TC Zevenberg), de nummer één van de ranking, mee. Verder onder andere ook nog Alain Sassen, Joris  De Weerdt, Dominique Coene, Hicham Ahmadoun, Xander Veys, Peter Ost, Xander De Wever, Ilario Appolloni, Sandro Poli, Philip Dolfyn en Bram Kevelaerts. 

Ook Seppe Cuypers, vaste sparringpartner van Elise Mertens, heeft even tijd om nog eens zelf te spelen. Het voorbije weekend won hij het tennistoernooi in TC De Rakket. Hij is trouwens aangesloten bij TC Mol en is als trainer actief in de Wilson Luxilon Tenkie Academy.

Ook de hoogste reeks bij de dames (P500) wordt georganiseerd. Ook hier staat mooi volk op de affiche met onder meer Charlotte Swaans die dubbelt met Elke Lemmens. Andere namen bij de dames zijn Babette Wyckaert (Wingfield en nr 4 van de ranking), Désirée Bastianon, Eva Maes, Leonie Geukens en Catherine Ory.

Foto: Leo Stolck

TC Mol met het kleinste verschil naar halve finale Schweppes padel interclub (22/05/2023)

In de hoogste reeks (P1000) van de voorjaarsinterclub padel kon TC Mol zich maar heel nipt plaatsen voor de halve finale. 
De kwartfinale tegen Deinze TC A eindigde volledig gelijk. Beide team wonnen 3 wedstrijden, 8 sets en 90 spelletjes. Heel uitzonderlijk. Het reglement moest erbij gehaald worden om een winnaar aan te duiden. De winnaar van de vijfde wedstrijd geeft de doorslag. Joris De Weerdt en Yves Toussant zorgden voor het beslissende punt via de supertiebreak (10-8) tegen Philippe de Vetter en Xander Veys. Voor Mol speelden ook nog Philip Dolfyn, Bart Govaerts, Thomas Janssens en Bram Kevelaerts. 
In de halve finale wacht Gym Olympiade A. De andere halve finale wordt gespeeld tussen Padel 4U2 Gent en Deinze TC C.

Johan Mulders - muldersjohan@gmail.com - 0479/58.94.15