Tennis
Padel
Tennis
Padel

BNP Paribas Fortis Talent Days

Ken je een getalenteerde speler met ambitie van het geboortejaar 2017 of 2018? Twijfel niet en schrijf hem of haar dan nu in voor de BNP Paribas Fortis Talent Days, het scoutingproject van Tennis Vlaanderen. 

De Talent Days vormen de eerste fase in het scoutingtraject. Als een speler het volledige traject doorloopt, maken ze kans op een selectie in het Kids Development Team (KDT).

Dit scoutingstraject verloopt in volgende 4 fasen:

Fase 1: provinciale BNP Paribas Fortis Talent Days

Tijdens de provinciale BNP Paribas Fortis Talent Days gaan de talentscouts van Tennis Vlaanderen op zoek naar jonge, gemotiveerde en vaardige tennissers.

Wat kan je verwachten tijdens de BNP Paribas Fortis Talent Days?

Tijdens de BNP Paribas Fortis Talent Days beleven de kids eerst en vooral een leuke tennisvoormiddag. 

De talentscouts van Tennis Vlaanderen gaan ondertussen:
  • een aantal tennisvaardigheden van de speler evalueren;
  • de minst trainbare motorische vaardigheden via 5 FUN-conditietests meten.
Benieuwd naar hoe zo'n Talent Day eruit ziet? Bekijk dan zeker deze video

Data en locaties BNP Paribas Fortis Talent Days

De volgende BNP Paribas Fortis Talent Days gaan door op volgende data:
TC Grand Slam, Tienen
za 01/06/2024
13u00-16u00
TC Racso, Destelbergen
za 08/06/2024
10u00-13u00
Tenkie Park, Hasselt
zo 16/06/2024
10u00-13u00
TC Gym Olympiade, Schoten
zo 23/06/2024
14u00-17u00
De online infosessie over de Talent Days gaat door op 24/06 om 20u00 via Teams. Tijdens deze sessie wordt er meer info gegeven over het scoutingtraject en het Kids Development Team (KDT).

Hoe inschrijven voor de BNP Paribas Fortis Talent Days?

Als ouder of trainer kan je via WeTransfer een video doormailen naar scouting@tennisvlaanderen.be. In deze video (max. 4 min.) willen we een beeld krijgen van de forehand, backhand, opslag en tot slot ook een rally of punt vanuit opslag. 

Het kan ook zijn dat een speler gedetecteerd wordt op één van de Tennis Fundays of op een Ethias Tennis Tour Junior tornooi voor U9-spelers. Toon jouw vaardigheden tijdens het spelen van wedstrijden en wie weet worden jouw ouders aangesproken door de talentscout! 

Fase 2: regionale detectiestages

Wie tijdens de Talent Days opviel als een 'talentvolle clubspeler', krijgt een uitnodiging van Tennis Vlaanderen voor een driedaagse trainingsstage. Het is verplicht om minimum 1 stage van periode 1 (augustus of herfstvakantie) en 1 stage van periode 2 (kerst- of krokusvakantie) te volgen. Na periode 2 wordt een selectie gemaakt om door te stromen naar de pre-identificatiestage (paasvakantie).

Na elke stage overleggen de KDT-manager, de talentscouts en de persoonlijke trainer van de jonge speler om de ontwikkeling van het kind (voornamelijk de technische ontwikkeling) nog beter richting geven, volgens de vooropgestelde ontwikkelingslijn.

Spelers van de groep U7 die niet doorstromen naar een KDT-selectie, worden in het volgende schooljaar automatisch terug opgenomen in het scoutingtraject. Op die manier willen we ‘late ontwikkelaars' toch voldoende lang blijven opvolgen.

Fase 3: overkoepelende pre-identificatiestage

De `sterke clubspeler' die doorstroomt vanuit de regionale detectiestage krijgt een 3-daagse pre-identificatiestage aangeboden op het Topsportcentrum in Wilrijk. Tijdens de trainingsdag (3 uur) werken de spelers een tennis- en een conditietraining af waarbij ze onderworpen worden aan de motorische testbatterij van het Kids Development Team (KDT). De pre-identificatiestage gaat door in de paasvakantie. Voor U7-spelers is de pre-identificatiestage de laatste fase. 

Fase 4: overkoepelende identificatiedag

Tijdens de KDT-Identificatiedag van Tennis Vlaanderen onderwerpen de KDT-coördinatoren en de Talent Scouts de 8 tot 12-jarige ‘vaardige clubspelers’ aan een tennistieke testbatterij. Op basis van de selectiecriteria worden de spelers al dan niet uitgenodigd voor het Kids Development Team (KDT) in het volgende schooljaar. 

Meer info nodig of twijfel je nog?

Neem contact op met de KDT- en scoutingverantwoordelijke via scouting@tennisvlaanderen.be.