Tennis
Padel
Tennis
Padel

Overzicht trainersopleidingen tennis

Word jij een echte Gamechanger? 

Wil jij graag het verschil maken voor tennisspelers? Help jij hen mee de eerste stappen op de courts te zetten of til je hen naar een hoger niveau? Schrijf je in voor één van onze opleidingen en word een echte GameChanger voor je lesvolgers! 

Wat betekent het om een echte Gamechanger te zijn?

Bekijk de getuigenissen van enkele Gamechangers

Ontdek de nieuwe opleidingsstructuur  

Eind 2022 optimaliseerden we de trainersopleidingen in samenwerking met de Vlaamse trainersschool. Daarmee verdween o.a. de ‘Aspirant-Initiator' opleiding en zagen de opleidingen Start 2 Coach & Trainer C het levenslicht.  
Het is belangrijk om de trainersopleidingen jaar na jaar te verbeteren, want uiteraard streven we naar een kwaliteitsvol opleidingsaanbod. Een nieuwe wind doorheen trainersland dus! 

Ontdek in deze animatievideo hoe de nieuwe opleidingsstructuur opgebouwd is. Je zal merken dat we in twee trajecten werken:  
  • Traject ‘clubcoach' voor meer recreatieve (competitie)spelers  
  • Traject ‘competitiecoach’ voor sterkere competitiespelers 

De trainersopleidingen tennis in een notendop

In onderstaand schema zie je hoe de verschillende opleidingen zijn opgebouwd en wat de doorstroommogelijkheden zijn aan de hand van de pijltjes. 

ITF-erkenning voor opleidingen en navorming 

We kregen opnieuw de internationale erkenning van ITF voor onze opleidingen en  navorming! Op basis van een grondige screening van criteria waaraan de opleidingsstructuur moet voldoen, werd een 'Gold Label' toegekend aan 18 landen wereldwijd, waaronder België. Deze erkenning wordt toegekend voor een periode van 4 jaar en toont aan dat het opleidings- en bijscholingsmateriaal voldoet aan de hoogste internationale standaarden. Wij zijn alvast héél fier! 

Meer info?

Neem contact op via trainers@tennisvlaanderen.be of 02 548 03 00.